Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΗΛΙΑΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ


Εκτός από τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά οχήματα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες μελετούν και τα ηλιακά αυτοκίνητα, τα οποία φέρουν φωτοβολταϊκά και κινούνται άμεσα με την ενέργεια του ήλιου. Ορισμένα από τα πρωτότυπα σχέδια εντυπωσιάζουν, καθώς είναι άκρως φουτουριστικά, ενώ παράλληλα δεν επιβαρύνουν καθόλου το περιβάλλον. Θαυμάστε τα!




1. ΥΕΕ Concept Car
Το όχημα αυτό είναι σχεδιασμένο ώστε να μεταμορφώνεται σε αεροσκάφος, αφού οι τροχοί του αλλάζουν κλίση και λειτουργούν ως τουρμπίνες. Παραμένει αβέβαιο πάντως το πως τα φωτοβολταϊκά θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες του σε ενέργεια.






2. Opel Flow
Το μοντέλο της Opel σχεδιάστηκε από τον Μίκα Χάικινεν με άξονα το έτος 2049. Αποτελείται από ελαφρά υλικά και επιτρέπει την κίνηση στην πόλη με τρόπο αειφόρο και άνετο. Επίσης, περιλαμβάνει μπαταρίες, αλλά συλλέγει και ενέργεια από την ίδια την κίνησή του.







3. Touch Down
Προϊόν του σχεδιαστή Γκούο Κε, το Touch Down έλαβε διεθνές βραβείο για τον σχεδιασμό του. Η πρωτοτυπία του συγκεκριμένου οχήματος είναι ότι περιλαμβάνει μια «δεξαμενή» από έξι μπαταρίες, οι οποίες μπορούν να απομακρυνθούν και να φορτιστούν ανεξάρτητα.





4. Nissan iV
Η Mazda ανέπτυξε το Nissan iV, το οποίο ζυγίζει 500 κιλά λιγότερα από ένα τυπικό αυτοκίνητο και αναπτύχθηκε με άξονα το 2035. Ολόκληρο το αυτοκίνητο καλύπτεται από ένα φωτοβολταϊκό υλικό, κατά 99% ελαφρύτερο από το γυαλί, το οποίο απορροφά την ηλιακή ενέργεια και ταυτόχρονα επιτρέπει την ορατότητα για τους επιβάτες. Η αυτονομία των μπαταριών του αγγίζει τα 1.200 μίλια.






 5. Volkswagen
Ο Πίτερ Ουίλκινς δημιούργησε αυτό το σχέδιο εκ μέρους της Volkswagen, το οποίο κινείται μέσω του υδρογόνου και διαθέτει και φωτοβολταϊκά κελιά. Πρόκειται για ένα πολύ ακριβό μοντέλο το οποίο προορίζεται να κυκλοφορήσει μόλις σε 200 οχήματα.






6. Fluxion Transport
Το Fluxion Transport του Σλάβε Ποπόβσκι έχει ως άξονα το έτος 2100, όταν μια νέα γενιά οχημάτων θα γίνουν απαραίτητα. Προβλέπεται η κίνησή του με τέσσερις μαγνητικούς κινητήρες ιόντων, οι οποίοι τροφοδοτούν τον κάθε τροχό ξεχωριστά με 200 κιλοβάτ, επιτρέποντας ταχύτητες μέχρι και 500 χμ/ώρα. Τους κινητήρες ενεργοδοτούν τα φωτοβολταϊκά στην οροφή.






7. AXA Solar Car
Το δημιούργημα του σχεδιαστή Μαριάν αφορά την κίνηση στην πόλη του μέλλοντος. Η οροφή του αυτοκινήτου καλύπτεται εξ ολοκλήρου από φωτοβολταϊκά.






8. Ο2 Concept Car
Το Ο2 στηρίζεται στην ηλιακή ενέργεια και στο διοξείδιο του άνθρακα για την κίνησή του. Ως αποτέλεσμα της τεχνολογίας αυτής, το όχημα θα εκλύει οξυγόνο στην ατμόσφαιρα.






 

9. Indoor Solar Car
Το αυτοκίνητο αυτό αποτελεί μια μείξη ηλεκτρικού οχήματος και ηλιακού οχήματος, αφού δέχεται ενέργεια μέσω φόρτισης, αλλά και μέσω των φωτοβολταϊκών.







10. Car of Light
Η οροφή του είναι σχεδιασμένη ώστε να παράγει ενέργεια, αλλά και να φωτίζει το εσωτερικό της καμπίνας με φυσικό φως.









11. Mo-Du-Lo Concept
Προϊόν του Τιερί Ντουμέν, το Mo-Du-Lo μπορεί να λειτουργήσει με τρεις διαφορετικούς τρόπους, σύμφωνα με τις ανάγκες. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά του ανήκει και η μεγάλη αυτονομία, ώστε να μπορεί κανείς να ταξιδέψει μακριά.








12. Solar Coco
Κινέζοι σχεδιαστές παρουσίασαν αυτό το όχημα μηδενικών ρύπων, το οποίο παράγει ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκών, όχι μόνο κατά την κίνησή του, αλλά και όταν είναι σταθμευμένο.







13. SAIC-GM YeZ
Με άξονα το έτος 2030, το YeZ διαθέτει εκτός από φ/β και μικρές ανεμογεννήτριες, προσαρμοσμένες στους τροχούς. Επίσης, δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνει οξυγόνο κατά την κίνησή του.







14. HXO
Το HXO στηρίζεται στην ηλιακή ενέργεια και στο υδρογόνο. Η ενέργεια του ήλιου διασπά το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο, με το πρώτο να αποτελεί στη συνέχεια το καύσιμο του οχήματος, δίχως αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον.








15. Green Cab
Το πράσινο ταξί που σχεδίασε ο Χαζμάν Μαλίκ προορίζεται για χρήση σε τουριστικές περιοχές, ενώ είναι σε θέση να μειώσει και την ρύπανση στο κέντρο των πόλεων.

Ετικέτες

1 σχόλια:

Τη 23 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:21 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous ηλιακά παιχνίδια είπε...

Εντυπωσιακά σχέδια! Οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας και ειδικότερα η ηλιακή ενέργεια δείχνουν το δρόμο προς το μέλλον...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα